Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΟΣΟ.....ΠΟΙΟ.....ΑΠΛΑ........ΓΙΝΕΤΑΙ............



Οι περισσότεροι σοβαροί επαγγελματίες του αθλητισμού  εκτελούν ασυνείδητα το έργο τους. Ίσως τα μυαλά τους να χαθούν σε σκέψεις ! αλλά Στη συνέχεια μπορούν να αντιληφθούν ότι  θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στο έργο που κάνουν και να μην σκέφτονται οτιδήποτε άλλο.
 Ένας τοξοβόλος μπορεί να συνειδητοποίηση ότι κάθε βολή του  πηγαίνει όπου την στέλνει, με τον ρυθμό που πρέπει,  και επιπλέον, μπορεί να βρεθεί πάντα σε τέλεια  θέση για  την επόμενη βολή.
υπάρχουν δυο τρόποι να  έχουμε το παιχνίδι στα χέρια μας, ο πρώτος είναι να σκεφτούμε μόνο το έργο που κάνουμε  και να επικεντρωθούμε σε αυτό και είναι ο τρόπος των αρχαρίων και ο δεύτερος τρόπος να αφήσουμε το σώμα μας να κάνει  το θαύμα του και είναι επιλογή των Master!
 η Τέχνη της Τοξοβολίας, όπου ονομάζεται και " απλοϊκή τέχνη. " θεωρείτε  τέχνη
που μπορεί ο τοξοβόλος να ξεκουράσει το μυαλό του και να εισέλθει στην πνευματική σκέψη .
και όσο ποιο απλά είναι τα πράγματα <σκέψη, πράξη> τόσο ποιο εύκολα
φτάνουμε στην τελειότητα.... "Αυτός που μπορεί να πυροβολήσει με το κέρατο του λαγού και τα μαλλιά της χελώνας, και μπορεί να χτυπήσει το κέντρο χωρίς τόξο (κόρνο) και βέλος (τρίχα), αυτός είναι ο μόνος Δάσκαλος στην υψηλότερη έννοια του όρου - Master της απλοϊκής τέχνη "  
 Η ακούραστη επανάληψη είναι ο δρόμος  για την τελειότητα ?
ναι είναι γιατί έτσι το πνεύμα και το σώμα  κάνοντας πάντα την ίδια σκέψη-κίνηση θα είναι σε θέση να την επαναλαβει όταν χρειαστεί  αυτόματα <θαύμα>!
Έτσι κάνοντας προπόνηση με πολλές σωστές επαναλήψεις βολής θα έχουμε ένα
Πολύ καλό αποτέλεσμα .
Και πάνω απ όλα θα διασκεδάζουμε την ψυχή μας !







Δεν υπάρχουν σχόλια: